Landmand afpresset af ansat, der overmedicinerede ko

Udenlandsk ansat ville ikke arbejde i sin opsigelsesperiode. Politi måtte indblandes, efter manden medicinerede ko som afpresning.

En nu tidligere udenlandsk ansat på en mælkebedrift uden for Nørre Nebel er nu sigtet for afpresning mod sin arbejdsgiver, efter han onsdag morgen efter alt at dømme overmedicinerede en ko.

Det skriver JyskeVestkysten med de lokale politimyndigheder som kilde - og bekræftes af landmanden, som LandbrugsAvisen.dk har talt med.

Den 26-årige medarbejder sagde tirsdag op, men da landmanden meldte, at de normale vilkår betød, at han skulle arbejde de 30 dage i opsigelsesperioden, blev medarbejderen sur.

Onsdag morgen fortalte han mælkeproducenten, at han havde medicineret en ko, men ville ikke sige hvilken ko, der var tale om. Dermed ville al mælk fra bedriften, der tæller flere hundrede køer, skulle destrueres.

Det medførte, at politiet blev tilkaldt, hvorefter medarbejderen blev anholdt og sigtet for afpresning. Politiet lykkedes dog med at få den sigtede til at udpege koen, der havde fået medicin, så den sigtede blev løsladt igen.

Landmanden ønsker ikke at udtale sig konkret om sagen, idet den nu skal have et retligt efterspil for den tidligere medarbejder. 

"Vi har oplevet mange ting med udenlandske medarbejdere, men det her er nok det værste", konstaterer han.

Medarbejderen blev bortvist som følge af onsdagens begivenheder.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle