Landmand: "Det skal ikke være synd for os. Det holder ikke."

Trods mindre høst og regnfuld sommer har det ikke påvirket smagen på Rokkedyssegårds danske jordbær. Det er vigtigt at være positiv, forklarer de.

Sommeren har indtil nu budt på skiftende temperaturer og vejr, og det har sat skub i modningsprocessen hos jordbæravlere.

Det fortæller bæravlerne Torben Bo og Lisbeth Toft Christensen, der driver 20 hektar blandet bær og grøntsager på Rokkedyssegård i Kirke Værløse.

"Reelt er det godt, at det ikke har været så varmt, for det brænder vores bær af.  Men det er klart, at al den regn, vi har fået det seneste stykke tid, gør, at bærrene har rådnet meget hurtigere," fortæller Lisbeth Toft Christensen.

Dog mener hun ikke, at det har ændret smagen på bærrene. 

Holde den positive historie

Deres hovedproduktion er jordbær, som de både sælger i gårdbutik og som pluk-selv. Det kolde forår og mange regnfulde dage har gjort, at de har fået en mindre jordbærhøst. Hvad mængden helt præcis lyder på, kan de ikke uddybe. Dog vil de ikke lade de negative historier være i fokus for kunderne.

"Vi snakker så meget med kunderne, så vi fokuserer altid på det positive i historien og ikke om, at regnen har været træls, eller at vi må slutte tidligt," fortæller Torben Bo Toft Christensen.

Lisbeth Toft Christensen nikker:

Video: Landmand har fået bygget intelligent bufferzone 8. december · 17:38

"Det skal ikke være synd for os. Det holder ikke."

Til gengæld ser det lovende ud for deres hindbær, fortæller de.

"Vi er i fuld gang. Der er i øjeblikket 30 plukkere i marken hver dag, og hindbærrene står flot lige nu. Vi er en tredjedel henne, så alt kan ske endnu," siger Lisbeth Toft Christensen.

LandbrugsAvisens journalister, Aske og Victoria, er på Danmarkstur i de næste par uger og er på jagt efter lokale fødevarer.

Stadig flere fødevarer sælger sig selv med, hvor de kommer fra. Men hvordan gør man lokale fødevarer til en god forretning, og hvad gør producenterne anderledes? Det er nogle af de spørgsmål de forsøger at få svar på. Læs mere i LandbrugsAvisen og hold øje med, hvor Aske og Victoria er i næste uge. Vi modtager gerne ideer til, hvor de skal dreje forbi.

http://landbrugsavisen.dk/files/styles/article_scaled/public/jagten_logo_mindre_2.jpg?itok=MEzltrHI

Mere om temaet

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu