Lars Løkke i hård kritik af regeringen ved stor traktor-demonstration

Kulde og blæst kunne ikke stoppe fiskekuttere og traktorer i at indtage Langelinie i København i paradesejlads - og kørsel. De mange fremmødte hørte opbakning fra en tidligere statsminister.

De kom langvejs fra, demonstranterne til lørdagens optog, der endte ved Langeliniekaj. 

Folkestyrets hylder Grundloven, var sloganet, og der var god hyldest-stemning blandt de mange deltagere, der trods novembertriste regnbyger fandt vej til Østerbro.

Overraskende taler

De dystre toner kom fra talersstolen, hvor dagens overraskelse, forhenværende statsminister Lars Løkke Rasmussen, dukkede op som første taler fra hovedscenen.

"Tænk at lægge et helt erhverv dødt,  uden at tænke over, om man havde hjemmel til det. Fødevareministeren er gået af, men der er seks andre ministre, der har fået tilsvarende besked om manglende lovhjemmel, hvis minkerhvervet skal nedlægges eller sættes i dvale. Derfor skal den sag undersøges til bunds, dette er en kæmpe skandale. Det er en beslutning, som kunne have været undgået hvis man ikke kun lyttede til sig selv og sine. Som kunne have været undgået, hvis man havde brugt det  samarbejdede folkestyre", sagde Lars Løkke Rasmussen, der fik varmende klapsalver fra de mange fremmødte.

Vi kan tage magten tilbage

"Mange har rost statsministeren for at sætte styring over administration - og kommentatorer har fortalt om, hvor en stærk kvinde hun er. Jeg har blot undret mig, for embedsmandsværket er godt, for så kan man få prøvet sine ideer af. Jeg håber, dette store fremmøde giver eftertanke - det er bedre, at oppositionen tages med på råd og man ikke kun agerer på ensidig sundhedsfaglig rådgivning", sagde den tidligere statsminister og mindede om:  

"Det er os, der har givet hende det store kørekort, som hun ikke har forvaltet for flot, og i et demokrati tager man ikke magten, der får man magten, så det ligger i folketingets medlemmer at tage noget af den tilbage", mindede Lars Løkke om.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle