Lavere efterspørgsel på svinekød i Kina presser dansk megalandbrug

På trods af ASF-udbrud i sensommeren øger landbrugskoncernen Idavang sit driftsresultat i tredje kvartal.

En lavere efterspørgsel efter svinekød på det kinesisske marked vil presse det danskejede storlandbrug Idavang yderligere i den kommende. Til gengæld er der fortsat klare lyspunkter på det russiske marked, hvor efterspørgslen ser ud til at stige.

Sådan lyder forududsigelserne om markedets udvikling i Idavang-koncernens tredjekvartalsregnskab, der netop er offentliggjort.

Netop i tredje kvartal har Idavang, der har farme i Rusland og Litauen, været udfodret af et udbrud af afrikansk svinepest.

Stigende omsætning

Alligevel slap koncernen nådigt ud af perioden. Omsætningen voksede til 26,7 mio. euro (200 mio.kr.), hvilket var en stigning på knap 5 mio. euro i forhold til samme periode i fjor. Det justerede driftsresultat voksede med 283.000 euro til 7,5 mio. euro.

Udbruddet af afrikansk svinepest på en farm i Ostrov er ifølge regnskabet opgjort til 518.000 euro på grund af myndighedskrav, der ikke var dækket af forsikringerne. Idavang forventer i sin fjerdekvartals-rapportering at levere en plan for, hvornår produktion i Ostrov vil være oppe at køre igen.

Foder på lager

En af forklaringerne på omsætningsfremgangen er stigende salgspriser, som især er drevet af den øgede russiske efterspørgsel. Her er salgsprisen steget fra 1,12 euro pr. kg i 2020 til 1,18 euro pr. kg. i 2021.

Ud over udfordringerne med afsætning er en af truslerne forude stigende foderpriser. For at værne sig mod inflationen har Idavang sikret sig korn til det nuværende prisniveau indtil 2022 bl.a. gennem kontrakter og korn på lagre, oplyser selskabet

 

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle