L&F tæt på at få balance i økonomien

Det samlede tab på forkert bogføring i Videncentret for Svineproduktion løb op i 55 mio. kroner, som bliver dækket af L&F koncernens kasse.

»Driften er der styr på. Underskuddet i 2014 skyldes tidligere begivenheder,« sagde Landbrug & Fødevarers formand Martin Merrild, da han og økonomidirektør Lars Daugaard fremlagde 2014 regnskabet for de delegerede i Herning.

Med et samlet tab i Videncentret for Svineproduktion på 55 mio. kr i 2013 og 2014 kom Landbrug & Fødevarer ud af af regnskabsåret 2014 med et samlet underskud på »kun« syv millioner kroner.

De 55 mio kroner skyldes forkert bogføring af landdistriktsmidler foretaget i VSP samt at NaturErhvervstyrelsen smækkede kassen i for støtte til nye projekter i 2014.

Martin Merrild understregede, at alle penge er gået til faglige projekter.

»De fejl, der er konstateret, har mest haft karakter af formalia. Det drejer sig foreksempel om manglende logo på afraporteringer, og at nogle projekter blev afsluttet for sent,« sagde Martin Merrild.

Økonomiafdelingen har arbejdet tæt sammen med myndighederne om at identificere fejlene. Desuden er der oprettet interne kontroller og forretningsgange, så fejlene ikke sker igen.

Lars Daugaard pegede på, at underskuddet for 2014 vil blive afskrevet i år.

Ny kontingentstruktur

Merrild varslede, at Landbrug & Fødevarer må indføre en ny kontingentstruktur i løbet af det kommende år.

»Vi bliver færre landmænd. Fortsætter vi med den kontingentmodel, vi har idag, får vi altså år for år et ringere økonomisk fundament. Vi vil se flere store landmænd og flere små, som tjener penge uden for erhvervet. Den opgave må vi tage fat på,« sagde han.

De delegerede godkendte regnskabet med en klapsalve.

Relaterede

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle