Lidt færre unge vil læse fødevarevidenskab på KU

Der er lidt færre end sidste år, der har søgt om at læse på fødevareuddannelsen på Københavns Universitet.

Et fald på 9 procent i antallet af førsteprioritetsansøgere til fødevareuddannelsen på Københavns Universitet er positivt i et år med store fald i studerende, der søger de videregående uddannelser. 

Det skriver Københavns Universitet i en pressemeddelelse.

87 unge har i år søgt bacheloruddannelsen i fødevarevidenskab på Københavns Universitet som førsteprioritet.

Det svarer til et fald på 9 procent i forhold til 2021 og skal ses positivt, siger viceinstitutleder for uddannelse Annemarie Olsen, Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet.

- Vi ser tocifrede fald i ansøgerantallet på mange uddannelser, så vi er er særdeles tilfredse med, at uddannelsen i fødevarer og ernæring ikke oplever helt ligeså store udsving. En grund til det er formentligt, at uddannelsen arbejder med dét, der i høj grad har de unges fokus i disse år; nemlig hvordan vi producerer velsmagende og ernæringsrigtig mad på en bæredygtig måde i fremtiden, siger Annemarie Olsen.

I alt har 79.737 personer søgt om optagelse på en videregående uddannelse i år. Det er det laveste antal i ti år.

Med årets ansøgningstal forventer universitetet at fylde pladserne op på uddannelsen i fødevarer og ernæring, når de nye studerende begynder til september, og dermed forsyne fødevareindustrien med et uændret antal kandidater fremover.

De unge, der har søgt optagelse nu, får endeligt svar på deres ansøgning 28. juli 2021. 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle