Limousinerne blev pudrede, da de skulle kigge på mejetærskeren

Det er ikke hver dag, Balløjgårdens limousinekvæg ser en mejetærsker.

Da den sidste mark på Balløjgården, vest for Vojens, skulle høstes, var det med et lidt alternativt publikum. Gårdens limousinekvæg, der græssede på marken ved siden af, kiggede nemlig på. 

"Dyrene er også lidt opmærksomme på, at der sker noget ud over det sædvanlige", siger Susanne Brandt, der sammen med sin mand, Christian Brandt, ejer Balløjgården.

Kvægbesætningen er på ingen måde bange for den ellers forholdsvis store maskine, der kører tæt forbi.

"Dyrene er faktisk ret upåvirkede af, at der kører sådan et monstrum lige forbi dem. De rejste sig dog fra deres middagssøvn, da mejetærskeren begyndte at høste. De var pænt nysgerrige og skulle lige se, hvad i alverden der foregik. De stod med hovederne helt inde i støvskyen - de var fuldstændigt pudrede til bagefter", fortæller Susanne Brandt. 

Susanne Brandt oplever, at deres limousiner er nogle nysgerrige dyr.

"Vores er i hvert fald nysgerrige. Det er, fordi vi bruger meget tid på marken sammen med dem, så de er alle sammen tamme, og man kan snakke med dem", fortæller Susanne Brandt. 

Vestjyllands Andel bygger ny fabrik i Skive - udskældt dyr bliver ny proteinkilde 15. december · 10:37

Balløjgården har fået sit navn efter et vandhul i nærheden, som hedder Balløj. Gårdens kvægbesætning består lige nu alt i alt af 27 dyr, hvoraf de 10 af dem er moderdyr. På gårdens 53 hektar dyrker parret vårbyg, havre, græs og roer.

"Vi har valgt at have et lille stykke med roer, fordi det er supergodt vinterfoder som supplement til det brakgræs, de også får om vinteren", siger Susanne Brandt. 

Susanne Brandt deltager i Skyd høsten bedst. Her kan hun både vinde en høstlagkage til hele høstholdet samt hovedpræmien, i form af en høstfest til en værdi af 25.000 kr. Vil du også deltage Skyd høsten? Så klik her.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækingen om en super sej DJI Phantom 3 Advanced drone til en værdi af 6000 kr: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

Mere om temaet

Faktaboks

Skyd høsten først

Alle afgrøder er blevet høstet.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle indsendere af henholdsvis fotos af frugt og grønt samt alle yderligere trækkes lod om to iPad mini til værdi 2.999 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind en iPhone SE, værdi 3.699 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu