Martin Lund Madsen giver op i vejsag

Nu vil Martin Lund Madsen igen koncentrere sig om at drive landbrug og stopper derfor striden om vejen i Vejen.

Landmand Martin Lund Madsen har valgt at stoppe sin årelange vejstrid med Vejen Kommune.

Det oplyser han i en pressemeddelelse, efter det tidligere på dagen kom frem, at Vejdirektoratet har blåstemplet, at Vejen Kommune har eksproprieret storbondes jord i forbindelse med et vejbyggeri.

”Den enkelte borger er chanceløs, når det offentlige system er modstanderen”, udtaler han som kommentar til Vejdirektoratets afgørelse, der stadfæster Vejen Kommunes ekspropriation af dele af Martin Lund Madsens marker til anlæg af en offentlig vej.

Martin Lund Madsens virksomhed, Ny Endrupholm, fik i sin tid medhold i Højesteret for, at ekspropriationen til anlæg af en vej var ulovlig. Men det var på et andet grundlag, og Vejen Kommune har i stedet eksproprieret vejen efter en paragraf i vejloven.

Det klagede Martin Lund Madsen over, men nu har Vejdirektoratet i en afgørelse givet kommunen medhold.

”Som borger i et retssamfund forventer man, at myndighederne følger Højesterets afgørelse. Men i Danmark kan myndighederne åbenbart vælge at gennemføre det samme indgreb en gang til blot med henvisning til en anden paragraf og så gennemtrumfe det over for borgeren”. 

Nu vil Martin Lund Madsen igen koncentrere sig om at drive landbrug.

”Det krænker min retsbevidsthed, at Vejen Kommune nægter at følge højesteretsdommen og i stedet bruger millioner af skattekroner til advokater for at finde en anden paragraf i systemet, som nu giver medhold hos Vejdirektoratet. Jeg må konstatere, at borgere i Danmark ikke har en chance mod systemet, selv ikke, hvis man får medhold i Højesteret. Derfor vælger jeg nu at stoppe sagen, så jeg igen kan koncentrere mig om at drive mit landbrug.”

”Jeg håber, at min kamp ved domstolene og forskellige ankeinstanser har åbnet politikernes øjne for, at noget er helt galt i Danmark, når det gælder borgernes rettigheder i forhold til det offentlige”.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle