Merrild erkender: Jeg var nervøs for reaktioner på samarbejdet med DN

Medlemmerne modtog samarbejdet med Danmarks Naturfredningsforening DN i starten af året godt.

Sommetider betaler det sig at vove pelsen, for det kan være, den giver pote.

Det var Martin Merrilds erfaring da han i begyndelsen af året lavede et fælles udspil med DN om jordfordeling og udtagning af 100.000 hektar landbrugsjord. Det skete ellers ikke uden en vis nervøsitet for, hvad medlemmerne syntes om en aftale med en organisation, der plejede at være ærkefjenden, afslørede han på L&F’s delegertmøde i Herning onsdag.

"Indrømmet: Jeg var en smule nervøs for reaktionerne. Men både primærbestyrelsen og landsformandskredsen bakkede op. Og det gjorde helt almindelige landmænd også. Det næstbedste er så, at hele samfundet også har reageret fantastisk positivt på vores fælles udspil", sagde Martin Merrild.

Nu skal der leveres

Opbakningen fra medlemmerne har været enestående, mener han, men det giver først rigtig mening, at de to organisationer har fundet en fælles platform, når landmænd fra hele Danmark bekræfter, at de er parate til at spille med, understregede han.

"Det har været en stærk oplevelse sammen med Maria Gjerding (præsident for DN, red.) at besøge aktive produktionslandmænd, som stod på spring for at deltage i jordudtagning. Jeg håber, at vi i fremtiden kan finde flere emner, hvor det giver mening af lave fælles udspil. Nu venter vi utålmodigt på, at regering giver os mulighed for at komme i gang med jordudtagning og jordfordeling", lød budskabet fra talerstolen.

Emneord

Delegeretmøde 2019

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle