Merrild kræver undskyldning til minkavlerne

En brøler hos Statens Serum Institut førte til udskamning af minkavlere. Nu kræver Martin Merrild, formand for L&F, en undskyldning til minkavlerne.

Sidste lørdag gik Statens Serum Institut ud i medierne og beskyldte de danske minkavlere for ikke at ville svare på et spørgeskema fra myndighederne. Ifølge SSI havde kun én ud af 926 minkavlere svaret tilbage på en henvendelse fra seruminstituttet, lød det. 

Men det viser sig nu at være en brøler fra SSI's side, spørgeskemaet blev nemlig kun sendt til to avlere. 

Den praksis får nu hårde ord med på vejen fra formand i Landbrug & Fødevarer, Marin Merrild. 

"Hvorfor tjekker SSI ikke deres egne systemer, inden de angriber et helt erhverv? Kopenhagen Fur og avlerne har fra dag ét været optagede af at finde de bedste løsninger for at begrænse smitten og sikre, at erhvervet kan komme videre på den anden side", siger formand i Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild. 

"Minkavlerne og branchen er ekstremt hårdt ramt både økonomisk, men også menneskeligt. At blive hængt ud i medierne foran alle danskere på et fuldstændig uberettiget grundlag er uacceptabelt. Der topmålet af arrogance", raser han.

SSI har indtil videre ikke ønsket at melde ud omkring den fejl, som tilsyneladende har betydet at avlerne aldrig fik tilsendt spørgeskemaet. Men formand i Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild, forventer en reaktion. 

"Som minimum forventer vi en klokkeklar undskyldning fra SSI til minkavlerene. Samtidig må de medier, som bragte historien, gå kritisk til Statens Serum Institut og spørge, hvad i alverden der foregår. Ligesom fremtrædende politikere i SF og Enhedslisten bør kigge indad og for én gangs skyld erkende, at også de var for hurtige på aftrækkeren. Myndighederne skal ikke sparke til en branche, der ligger ned. Vi skal håndtere en krise som denne sammen", siger han. 

Også Danske Minkavlere har bedt SSI undskylde overfor alle minkavlere.

Emneord

coronavirus mink

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle