Merrild: Vi tilbød orlov, men Hækkerup tog selv beslutningen

I L&F beklager man, at Karen Hækkerup har sagt sit job op. En løsning med aflastning viste sig ikke gangbar.

"Vi synes jo det er ærgerligt, men vi hverken kunne eller ville presse Karen Hækkerup til at fortsætte. Hun har været hårdt presset og vi må respektere, at hun gerne vil leve et andet liv, end det vi kan tilbyde i L&F", siger formanden, Martin Merrild efter formandsmødet, hvor nyheden om den afgående direktør blev bragt.

"Vi har vist det i et stykke tid og også prøvet at finde en løsning med noget aflastning eller orlov. Men i sidste ende tog Karen Hækkerup selv beslutningen og sagde op".

Selv siger Karen Hækkerup, at orlov ikke var en mulighed:

"Det passer ikke sammen med jobbet som administrerende direktør, og jeg ville bare tænke alt for meget på mit arbejde, mens jeg gik derhjemme".

"Nu skal vi tænke os rigtig godt om"

På formandsmødet fredag formiddag var der omkring 50 deltagere, og for at det hele ikke skulle ende i kommentarer og spekulationer, frabad Martin Merrild sig diskussion om direktørens farvel:

"Vi havde en del andre ting på programmet, som vi også skulle nå at drøfte. Vi var alt for mange på det møde til, at det kunne lade sig gøre".

I Landbrug & Fødevarer skal man nu med Merrilds ord til "at tænke sig rigtig godt om".

"Vi har en direktion og en masse arbejdsopgaver, der skal fordeles", siger Martin Merrild, der afviser spekulationer om, at en ny direktør skal findes i kredsen i direktionen omkring Karen Hækkerup med et "ingen kommentarer".

Fra 1. oktober vil Anne Lawaetz Arhnung være konstitueret som adm. direktør, mens arbejdet med at finde en ny adm. direktør pågår.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle