Mette Bock: Jeg har styr på min lillebror

»Bliv ved at kæmpe« lød det fra Mette Bock på BL’s stormøde. Landbruget har brug for mere end landbrugspakken, mener hun.

»Kan du ikke lige tage fat i brormand, at han ikke vælter regeringen på topskattelettelser?«

Sådan spurgte Als-landmand Holger Iversen politikeren fra Liberal Alliance, Mette Bock, da hun torsdag holdt indlæg på Bæredygtigt Landbrugs stormøde i Fredericia. Han havde angiveligt været ved at blive kvalt i aftenkaffen, da han for nyligt så Mette Bocks bror, partileder Anders Samuelsen, ikke ville garantere at være parlamentarisk grundlag for den blå regering,, hvis ikke, der kommer topskattelettelser.

»Jeg har godt styr på min lillebror,« understregede Mette Bock, uden dog at love at holde hånden under regeringen.

»Vi har ikke råd til at lade være at lette topskatten. Det er den bedste vækstfremmer, og det vil generere velfærd for det tredobbelte af, hvad vi letter den med,« forklarede hun.

S ruller ikke tilbage

Mette Bock var der ellers hovedsageligt for at snakke landbrugspolitik og kunne fortælle, at hun ikke tror, at Socialdemokraterne vil rulle landbrugspakken tilbage, når de kommer i regering. Det er ellers frygtet fra mange sider, efter at Socialdomokraterne og de radikale pludselig forlod forhandlingerne om pakken kort før jul.

»Jeg tror ikke, der kommer markante ændringer. Socialdemokraterne og de radikale var enige hele vejen igennem forhandlingerne, indtil de gik fra forhandlingerne. De var med linje for linje hele vejen. Min tolkning er, at de gik af taktiske grunde, så de kunne kalde det en sort aftale,« sagde Mette Bock.

Hun fremhævede i øvrigt samarbejdet med socialdemokraterne Morten Bødskov og Simon Kollerup.

»Vi har et udmærket samarbejde med dem. De var fornuftige, lige til de gik fra forhandlingerne, og det er en stor ændring, siden det var Mette Gjerskov og Dan Jørgensen, vi forhandlede med,« sagde hun.

Vanskelige jordbærdamer

Mette Bock opfordrede de tilstedeværende landmænd til at blive ved at presse på for bedre vilkår for landbruget. Landbrugspakken er et skridt på vejen, men der er meget mere at kæmpe for, mener hun. Og den kamp kan godt være svær at argumentere for hos politikerne.

»Det er især svært at forklare københavnske, midaldrende kvinder, der kan lide at dyrke jordbær i en spand, der står på hovedet på terrassen, om landbrug,« lød det slagfærdigt fra Mette Bock.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle