Mette Frederiksen dybt involveret i minkaflivninger

Det var Mette Frederiksen selv, der ringede til topfolk i Landbrug & Fødevarer, kort før pressemøde om aflivning af alle landets mink.

Statsminister Mette Frederiksen (S) var så involveret i beslutningsgangen omkring aflivningen af alle landets mink, at det var statsministeren selv, der ringede til formanden for Landbrug & Fødevarer for at orientere ham.

Det skriver Altinget, der af flere anonyme kilder har fået historien bekræftet..

Professor i statskundskab Peter Munk Christensen fra Aarhus Universitet ser et klart problem ved, at landets øverste politiker var så aktivt involveret i det, der efterfølgende har vist sig at være klart ulovlig og et brud på grundloven. 

”Det viser tydeligt, hvorfor det kan være et problem i forhold til konstruktionen med et Statsministerium, der centraliserer magten. Det bliver stadig sværere for statsministeren at holde det politiske ansvar på afstand,” siger professor i statskundskab Peter Munk Christensen fra Aarhus Universitet.

Hverken statsministeren eller fødevareministeren har ønsket at udtale sig om forløbet til Altinget.

Heller ikke den nu tidligere formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild ønsker til mediet hverken at be- eller afkræfte, om han blev ringet op. Altinget beretter dog, at opkaldet kom nogle timer, før det nu yderst omtalte pressemøde den 4. november.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle