Milliardær skærer 60 mio. kr. af prisen på sit gods

Aggersvold Gods har forud for salg fået skåret 60 millioner kroner af den bogførte værdi.

Til en pris af 150 millioner kroner er Aggersvold Gods forbeholdt en særdeles eklskusiv skare.

Godset, som milliardæren Johan Schrøder har istandsat og nu sat til salg, kunne dog have haft en højere salgspris. I al fald har holdingsselskabet bag nedskrevet værdien forud for salget, fremgår det af årsrapporten for 2016/17.

"Det er ledelsens vurdering, at den bogførte værdi overstiger genindvindingsværdien, og der er derfor foretaget
en nedskrivning i 2016/17 på 60 MDKK", står der i ledelsesberetningen om ejendommen.

Til herregården hører en hestepension med 25 bokse. Stalden er nyopført, men svarer til den gamle, der er på den anden side af gårdspladsen, så der er symmetri på gårdspladsen. Den må betegnes som en luksuspension med kameraovervågning af hestene.

Hovedbygningen er fra 1835 og opført i empirestil. Inden Johan Schrøder købte herregården, havde den stået tom i 25 år, fremgår det af salgsopstillingen. I 2003 gik han i gang med en stor renovering. Der også i 2008 opført et orangeri med køkken, toilet og udendørs boblebad.

Der hører 373 hektar, primært skov, til godset. Der er også et savværk.

Én ting er bogført værdi, noget andet er markedet - og hvad er prisen på sådan en herlighed?

Det er svært at vurdere, konstaterer ledelsen selv.

For liebhaverejendomme af denne størrelse er der kun 'et begrænset antal sammenlignelige transaktioner, hvorfor der er usikkerhed ved opgørelsen af værdien', skriver ledelsen.

Johan Schrøders holdingselskab rundede 2016/17-regnskabet af med et resultat på 13 millioner kroner, og indtægterne kommer primært fra vellykkede investeringer på børsen. Egenkapitalen er på knap to mia. kr.

Overskuddet kommer ovenpå et underskud sidste år på 36 millioner kroner. Det skyldtes værdireguleringer af koncernens investeringer.

Johan Schrøder, som er blevet rig på Radiometer-virksomheden, fortalte tidligere i år til Nordvestnyt, at han havde sat godset til salg på grund af sygdom.

"Jeg har fået en lungesygdom, som gør, at jeg om nogle år hele tiden skal opholde mig i nærheden af et sygehus. Og så kan jeg ikke bo på Aggersvold. Derfor er salget et forsøg på rettidig omhu, så min kone og børn ikke skal have det at slås med, når jeg ikke er her længere," fortalte han til avisen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle