Minister afviser forbud mod særlig kyllingerace

Fødevareministeren vil ikke indføre forbud mod hurtigtvoksende kyllingerace.

Der er kommet øget fokus på den hurtigtvoksende kyllingerace Ross 308, efter slagteriet Danpo i sidste uge annoncerede, at man udfaster racen af sin produktion.

Også flere andre dyrevelfærdsorganisationer og kæder som Lidl, Salling Group og Q8 har meldt at man enten har eller vil udfase racen.

Kyllingeracen bliver af dyreværnsorganisationer kaldt 'turbokyllinger' pga. sin egenskab som værende meget hurtigt voksende. Kyllingen når sin salgsvægt på 2.200 gram på 34 dage.

Fødevareminister Mogens Jensen afviser at indføre et forbud mod racen, skriver han i et ministersvar til Enhedslistens Søren Egge Rasmussen.

"Jeg synes, det vil være et forkert signal ovenpå en god udvikling, at begynde at tale om forbud i produktionen, når nu vi kan se, at det statslige dyrevelfærdsmærke er med til at skubbe forbrugerne og dermed også producenterne i den rigtige retning", skriver ministeren.

Samtidig mener ministeren, at dyrevelfærden ikke nødvendigvis vil blive forbedret af et forbud.

"Et forbud vil heller ikke nødvendigvis medføre bedre dyrevelfærd, hvis det fører til øget indførsel og import af kød fra hurtigt voksende kyllinger i stedet for kød produceret i Danmark under forhold, vi selv kan kontrollere", skriver Mogens Jensen.

Danpo har meldt at alle slagteriets 40 mio. årlige kyllinger skal være af den mere langsomvoksende race inden udgangen af 2021.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle