Minister om minivådområder: Arbejder på at fjerne barrierer

Landbrugsstyrelsen arbejder på at gøre ordningen for minivådområder smidigere og fjerne barrierer, lyder det fra fødevareministeren.

Der bliver løbende lavet tilretninger til ordningen om minivådområder. I 2019-ordningen er der allerede sket ændringer, og det bliver der også for 2020-ordningen.

Det forklarer fødevareminister Mogens Jensen (S) i et ministersvar til Erling Bonnesen (V) og Jacob Jensen (V), der har forholdt ministeren LandbrugsAvisens artikler om problemer med de første minivådområder.

I svaret lyder det, at Landbrugsstyrelsen i tæt samarbejde med Seges arbejder på at fjerne barrierer for ordningen.

"Landbrugsstyrelsen er i løbende dialog med Seges omkring forbedringstiltag samt eventuelle barrierer for ordningen", skriver ministeren og fortsætter:

"Styrelsen arbejder målrettet på at få fjernet barrierer og gjort tilskudsordningen så smidig som muligt, f.eks. planlægges en række tilretninger til ordningen med virkning fra næste års ansøgningsrunde (2020, red.)".

Mogens Jensen understreger dog, at der ikke må gås på kompromis med den kvælstofreducerende effekt, som ordningen skal have.

første anlæg får ny chance

LandbrugsAvisen har tidligere skrevet, at fire af de første minivådområder ikke klarede sin første kontrol. Dette tal retter ministeren i sit svar til tre.

Han bekræfter dog, at én har klaret en ny kontrol, mens de andre to får en ny i løbet af efteråret/vinteren.

Det bliver understreget, at ingen af de første tre minivådområder endegyldigt kasseret, men får en ny chance pga. Landbrugsstyrelsens mangelfulde kontrol - dette er dog ikke muligt fremover.

Emneord

politik , Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle