Minkudbetalinger vil betyde længere sagsbehandling for andre landmænd

20 ansatte skifter frem til sommer Landbrugsstyrelsen ud med Fødevarestyrelsen, hvor de skal hjælpe med at få erstatning ud til landets minkavlere. Det vil betyde længere sagsbehandlingstid på en række ordninger.

Der er et stramt program for minkudbetalingerne i foråret.

For at være sikker på, at udbetalingerne kommer så hurtigt som muligt sender Landbrugsstyrelsen erfarne kræfter ud at hjælpe kollegerne i Fødevarestyrelsen. Her skal de arbejde målrettet med at sagsbehandle erstatning og tempobonus til minkavlerne, så de kan få deres penge hurtigst muligt.

Det skriver Landbrugsstyrelsen i en pressemeddelelse.

I alt bytter 20 ansatte fra uge otte og frem til sommer Landbrugsstyrelsen ud med Fødevarestyrelsen. Til daglig sidder de ansatte med sagsbehandling af Landbrugsstyrelsens mange ordninger til danske landmænd.

"En af vores kerneopgaver i Landbrugsstyrelsen er at sagsbehandle og få penge ud til landets landmænd. Det har vi en masse rutinerede medarbejdere, som hver dag arbejder med. Vores søsterstyrelse står lige nu over for en ny og højt prioriteret opgave, hvor vores dygtige medarbejdere kan gøre en forskel. Derfor er det helt naturligt, at vi hjælper Fødevarestyrelsen med at få penge ud til minkavlerne", siger direktør i Landbrugsstyrelsen Jette Petersen.

Fødevarestyrelsen har oprettet en ny udbetalingsenhed, der på sigt skal håndtere udbetalingerne.

Vil betyde længere sagsbehandlingstider for landmænd

Udlånet af de 20 medarbejder påvirker Landbrugsstyrelsens sagsbehandling på nogle konkrete ordninger. Det forventes maksimalt at ramme omkring 600 landmænd og lodsejere. 

"Det har selvfølgelig konsekvenser for vores egne opgaver, når vi udlåner 20 medarbejdere i flere måneder. Det vil betyde, at der kommer længere sagsbehandlingstid på en række ordninger", siger Jette Petersen.

Udlånet betyder, at Landbrugsstyrelsen frem til efter sommerferien ikke vil behandle nye udbetalingsanmodninger på en række ordninger. 

Ordninger, hvor der kommer længere sagsbehandlingstid:

  • For ordningerne Almindelig Miljøteknologi 2019, Almindelig Miljøteknologi 2018, Modernisering af Kvægstalde 2018 samt ganske få sager på ældre projektstøttesager under LDP miljøteknologi vil udbetalingsanmodninger, der indsendes fra 24. februar og frem til efter sommerferien 2021, ikke vil blive afsluttede indenfor 90 dage. Sagsbehandlingen af sagerne vil først blive påbegyndt i august.
  • For ordningen Modernisering af slagtesvinestalde 2020 vil det først være muligt at indsende en udbetalingsanmodning efter sommerferien.
  • For GUDP-ordningen vil sagsbehandlingen af udbetalingsanmodninger, som er modtaget fra 24. februar og frem til efter sommerferien 2021, først blive påbegyndt i august.
  • For ordningerne Minivådområder, Rydning- Hegning (Natura 2000) og Læhegn vil udbetalingsanmodninger, der indsendes fra 24. februar og frem til efter sommerferien 2021, ikke vil blive behandlet og dermed ikke afsluttede indenfor 90 dage.

Emneord

Top2 , coronavirus mink

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle