Mors fødselsdag blev holdt i marken

Hvad gør man, når gæsterne ikke har tid til at komme til fødselsdag? Ja, på Falster rykkede man da bare festen ud i marken, så alle kunne være med.

"Det er den 2. august på min mors fødselsdag og da det er fremragende høstvejr, er der jo desværre ingen hjemme til at fejre den. Så vi må rykke fødselsdagsmiddagen ud i marken".

Sådan skriver Rikke fra Nørre Alslev på Falster til dette herlige billede, som hun har taget, da mejetærskeren –  en New Holland med 30 fods skærebord - for en stund holder stille, mens Daniel, Freja, farfar Ove og farmor Helle fejrer fødselaren Line.

Yderst til højre er det far Martin Brandt Dissing, der indtil videre er godt tilfreds med høsten, sådan som den tegner her, inden det hele for alvor er målt op og vejet.

"Hveden er af sorten Informer og jeg vil tro, at vi høster omkring 9,5 ton pr. ha med en vandprocent på 15,2", fortæller Martin Brandt Dissing, der driver gården Tanninggaards 300 hektar som ren planteavl og sælger alle afgrøderne videre.

"Det er første år, vi har sorten Informer og det har været en let sort at have med at gøre. Meget sund og robust. Men om det også bliver den, jeg skal dyrke til næste år, er jeg ikke sikker på. Mange sorter er mest robuste, lige når de kommer frem og så har de det med at blive mere modtagelige over for sygdomme, som tiden går. Måske vil jeg hellere så en sortsblanding og sprede risikoen lidt, sådan som mange planteavlskonsulenter anbefaler", funderer Martin Brand Dissing.

"Det har været en god vækstsæson og kornet er på ingen måder ved at tvangsmodne. Måske vil frøhøsten skuffe lidt, men da den stadig ligger hjemme på ladegulvet, så kender jeg ikke udbyttet endnu", siger Marin Brandt Dissing, der alligevel skønner, at "det nok er tæt på det normale".

"Afgrøderne har fået vand nok undervejs og selv om rødsvinglen har set lidt tynd ud, så har den vist givet tilfredsstillende. Nu er det bare spændende, hvad frøene kan afsættes til. Vi ved jo ikke noget om, hvor vidt coronaen vil påvirke efterspørgslen", lyder det fra landmanden fra Nordfalster.

De 300 hektar fordeler sig med 60 ha roer, 95 ha vårbyg, 70 ha hvede, 16 ha rødsvingel, 10 ha engrapgræs og 12 ha hvidkløver. Martin Brandt Dissing forventer ikke de store ændringer i markplanen til næste år ud over, at der måske skal være lidt færre roer.

Med de indsendte fotos deltager Martin Brandt Dissing i "Skyd Høsten bedst" 

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din viden om høstsikkerhed i høstquizzen og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air 2 drone til en værdi af 7.990 kr. Prøv høstquizzen her: www.landbrugsliv.dk

Emneord

Skyd Høsten 2020

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle