New Zealand vil indføre afgifter på landbrugets udledning

Landets regering vil nedbringe sektorens udledninger, der står for halvdelen af landets samlede udledninger.

Regeringen i New Zealand har onsdag fremlagt en plan for, hvordan de vil nedbringe landbrugets udledning af drivhusgasser. 

Prutter fra får og kvæg er en af landets absolut største kilder til udledning af drivhusgasser og derfor vil regeringen nu pålægge landmændene en afgift på udledningen fra deres dyr.

Det skriver Reuters.

Hvis forslaget bliver vedtaget vil New Zealand være det første land i verden, der indfører en afgift på udledningen fra dyrene.

I New Zealand, der er en stor landbrugseksportør, herunder mælkenation, bor der fem millioner mennesker og landet har 10 millioner køer og 26 millioner får. 

Næsten halvdelen af udledningen af drivhusgasser kommer fra dyrene, men indtil nu har sektoren været undtaget for at betale afgifter på udledningen. Det har ført til kritik af regeringen for ikke at gøre nok for at bremse udviklingen. 

I udkastet til planen, der er udarbejdet af repræsentanter for regeringen og landbruget, skal landmændene betale for deres udledninger fra 2025.

Problemstillingen er yderst velkendt i Danmark, hvor den danske regering til efteråret vil tage stilling til en eventuel CO2-afgift på husdyrproduktionernes udledninger.  Et af de store opmærksomhedspunkter er også i Danmark udledningen af gasser fra dyrene.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle