Ny verdensmarkedspris på minkskind

Alle skind blev solgt på februarauktionen. De danske skind blev solgt for 226 kr. i gennemsnit.

Af Jesper Lauge Christensen, Korpenhagen Fur

Februar-auktionen var imødeset af avlere og kunder med stor spænding med baggrund i det svigtende salg på sæsonens tre første internationale pelsauktioner.

Det store udbud af minkskind på 6,8 mio. blev solgt 100 procent til prisen, som lå på niveau med årets januar-auktion. Hele kollektionen opnåede en gennemsnitspris på 210 kr., mens den danske gennemsnitspris på auktionen blev 226 kr.

Pelsmarkedet har siden sommeren 2015 været præget af stor usikkerhed, og det var derfor afgørende for alle interessenter at fastsætte en verdensmarkedspris på minkskind. Op til auktionen var der kørt massive markedsføringskampagner over for auktionshusets kinesiske kundegruppe for at sikre maksimal opbakning til auktionen.

Set i lyset af de godt 400 fremmødte kunder, heraf 200 kunder fra Kina og Hongkong, må kampagnen, målt i forhold til fremmødet på januar-auktionen, siges at være en succes.

Købere bød på internettet

Samtidig bidrog kinesiske kunder, der overværede salget over internettet, til at øge konkurrencen i salen. Kopenhagen Fur lancerede under auktionen et nyt videokonferencesystem til kunderne i Kina.

Systemet sikrer en unik billedkvalitet og minimal forsinkelse og understøtter på bedste vis udviklingen og interessen for at handle uden fysisk at være til stede.

Det er vanskeligt at sige præcis, hvor mange kunder der har benyttet denne form for skindhandel, men skal man tro efterretninger fra købere i salen, vil et forsigtigt bud være godt 400 kinesere, der ligeledes bidrog positivt til konkurrencen i salen.

L&F: Glæder sig over finanslov 9. december · 09:51

Kunderne udtalte sig generelt i positive vendinger, når snakken faldt på kollektionen, og specielt bliver den konsekvens, der er i sorteringen, rost.

For kunderne er det - i et usikkert og trængt marked med minimal profit - helt afgørende, at de kan disponere efter, at der er harmoni mellem katalogbeskrivelse, showbundter, og de varer der leveres til garveren. Vores ’hyldevare-sortering’ er ligeledes en forudsætning for, at de kinesiske kunder kan og tør handle skindene uden at være til stede på auktionen.

Succeskriteriet for auktionen var at få skabt en ny verdensmarkedspris på minkskind og samtidig sikre den nødvendige konkurrencekraft, således at et formodet prisfald blev minimalt.

Stærkt salg af brune skind

Dette lykkedes til fulde med en kollektion, der med undtagelse af et par bundter blev solgt fuldt ud til priser, der for de fleste farvetypers vedkommende var på linje med auktionen i januar.

Weekendens stærke salg af brune han- og tæveskind lover godt for de kommende auktioner, da farvetypen fortsat må anses for at være rygraden i den danske minkproduktion.

Med en verdensmarkedspris på minkskind er der nu skabt basis for, at der kan forekomme god handel med pelsvarer på de forestående messer i Hongkong og Milano.

Februar-auktionen har uden tvivl skabt tro og tillid hos auktionshusets kunder, som er et afgørende fundament for de kommende auktioner.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu