Der blev skålet for landbrugspakken i Lemvig

Landbrugspakken er et lyspunkt i en økonomisk svær tid, understregede formand Bent Graversen.

På generalforsamlingen hos Lemvigegnens Landboforening blev der hele to gange skålet for landbrugspakken og den solide dokumentationsindsats, der var præsteret af såvel tidl. miljø og fødevareminister Eva Kjer Hansen, Seges, Landbrug & Fødevarers medarbejdere. I forhold til Eva Kjer Hansen blev der givet udtryk for, at det var ærgerligt, at en så engageret minister måtte forlade posten som del af et politisk magtspil, men at vi glæder os til samarbejdet med Esben Lunde Larsen som ny miljø- og fødevareminister.

Foreningens formand, Bent Graversen, gav udtryk for, at landbrugspakken er et lyspunkt i en økonomisk svær tid, hvor erhvervet rammes af op mod en konkurs om dagen, og det er forbeholdt de få at have en rigtig god forretning i landbrugsdriften. Der blev udtrykt glæde over den faglige tilfredshed der ligger i, at der fremover bliver mulighed for en markdrift, som reguleres målrettet og efter faglige principper frem for ideologiske og politiske principper.

I den forbindelse blev det nævnt, at landbrugets kvælstofudledning er faldet fra over 100.000 ton i 1985 til godt 54.000 ton i 2015 og med landbrugspakkens tiltag vil falde til under 50.000 ton i 2021. Mht. generationsskifte efterlystes der vilje hos folketingets politikere til at få tilrettet beskatning af ejendomsavancer, så den først skal afregnes på det tidspunkt, hvor en fysisk betaling finder sted.

I en tid hvor finansiering af et ejerskifte er svært, vil det give flere sælgere mulighed for at oprette et sælgerpantebrev. Så længe sælger skal finansiere såvel køber som skat, vil sælgerpantebreve blive anvendt i begrænset omfang. Bent Graversen rundede af med en opfordring til alle medlemmer om at bakke op om Landbrug & Fødevarer, der tager hånd om hele erhvervet.

Faktaboks

  • Lemvigegnens Landboforening
  • Økonomisk resultat i 2015: 162.873
  • Dividende til medlemmerne i 2015: 298.762
  • Antal medarbejdere: 41
  • Antal aktive medlemmer: 305

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle