Nu kan du se, om du bliver ramt af krav om obligatoriske målrettede efterafgrøder

Landbrugsstyrelsen er nu klar med et kort i Internet Markkort, der viser de områder, hvor der kommer et krav om obligatoriske målrettede efterafgrøder i 2021.

Landbrugsstyrelsen offentliggjorde onsdag et kort i Internet Markkort, hvor man kan se, om man har marker inden for et område, hvor der kommer et krav om obligatoriske målrettede efterafgrøder.

Det gælder de 37 kystvandoplande, hvor der kommer krav.

Samtidig kan man også se beregningen af kravet til gødningskvote- og efterafgrødeskemaet.

Hvis ens krav ikke er dækket med frivillige efterafgrøder eller alternativer, har man nu mulighed for at indberette obligatoriske målrettede efterafgrøder eller alternativer frem til 10. september.

Efter effekten af årets ansøgningsrunde til målrettet kvælstofregulering blev opgjort stod det klart, at der manglende en indsats på 17.200 ha fordelt på de 37 kystvandoplande.

Det svarer til, at der mangler ca. fem procent af det samlede indsatsbehov for 2021.

I kølvandet herpå besluttede ministeren i juni, at den manglende indsats skal leveres ved et krav om obligatoriske målrettede efterafgrøder.

Et krav som blev kritiseret fra Landbrug & Fødevarer for at komme alt for sent.

"Det er meget sent det obligatoriske krav bliver meldt ud! Ansøgningsrunden er for længst afsluttet, og det er uforståeligt, hvorfor det først kommer nu", har Torben Hansen, formand for Landbrug & Fødevarer, Planteproduktion tidligere skrevet i en mailkommentar til LandbrugsAvisen og fortsætter:

"Det handler om fem procent af det samlede krav til målrettede efterafgrøder, hvilket jo ikke er meget. Når kravet kommer så sent, havde det været bedre at udskyde det til ansøgningsrunden næste år, så landmanden kunne indarbejde det i næste års planlægning".

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle