Ny forskning: Kun meget lidt går til spilde i dansk fødevareproduktion

Ny forskning viser, at meget lidt går til spilde i den danske fødevareproduktion - det store spild sker i detail- og forbrugerled.

Det er kun meget lidt, der går til spilde i dansk fødevareproduktion, viser ny forskning fra Aarhus Universitet.

Mislykkede grøntsager bliver til biogas, knækkede æg til minkfoder og spildemælk til kalvefoder, lyder det fra universitetet, hvor videnskabelig assistent Anna Borum fra Institut for Fødevarer siger:

"I forhold til mængden der produceres, er det kun små procenter i både primærproduktionen og fødevareindustrien, der går til spilde på årsbasis i Danmark".

Aarhus Universitet har til Miljø- og Fødevareministeriet kortlagt, hvor meget der går til spilde i Danmarks fødevareproduktion - og det er ikke meget, viser undersøgelse.

"Undersøgelserne viste, at det er minimalt, hvor meget af vores fødevarer, der går til spilde i primærproduktionen og fødevareindustrien, da mange af affaldsprodukterne bliver brugt til produktion af biogas, husdyrfoder, markgødning eller farmaceutisk produkter", skriver Aarhus Universitet.

Til gengæld konkluderer undersøgelsen, at det store spild sker fra detailledet og frem til forbruger. Ifølge universitetet anslås det, at spild hos forbrugerne i industrialiserede lande udgør cirka 40 procent af den totale madspild.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle