Ny portal vil skaffe finansiering til landmænd

Den digitale portal crowdfarm.dk skal gøre det muligt for iværksættere inden for fødevareproduktion at få finansiering til deres projekter.

Iværksættere, der vil producere sund og miljøvenlig mad i lokalsamfundene skal have nemmere ved at finde penge til deres projekter.

Stifterne bag Crowdfarms.dk mener, der er mange iværksættere, der vil begive sig ud i alternative fødevareproduktion får 'nej' i banken. Derfor har de skabt finansieringsformen Crowdfarm.dk, skriver Metroxpres.

Crowdfarm.dk er baseret på såkaldt reward-funding. Her kan støttere – eller de såkaldte backers, som det hedder inden for crowdfunding-universet – medfinansiere nye projekter. Som tak får de en gave fra virksomheden, man køber altså ikke en andel af virksomheden. Hver person, der støtter giver som regel mellem 100 og 2.000 kr. 

Projektansøgerne vil kun få udbetalt det ansøgte beløb, hvis målet nås. Hvis et projekt for eksempel har ansøgt om 50.000 kr. og kun henter 33.000 kr. på Crowdfarm.dk, vil backerne (altså de, der har skudt penge i projektet) få deres penge tilbage, skriver netavisen.

I weekenden skrev Landbrugsavisen.dk om Ostebørsen, der gennem samme finansieringsform har inddraget lokalsamfundet i åbningen af deres mejeri i en landsby på Sjælland.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle