Ny rapport konkluderer: En del af de forsvundne ulve er dræbt af mennesker

En gruppe forskere mener nu, at nogle af de forsvundne ulve er blevet skudt.

Det skabte tidligere på året en del røre, da forskere fra Aarhus Universitet udgav en opgørelse, der viste, at ni ulve siden 2012 er forsvundet for det danske landkort, og der blev vakt mistanke om, at nogle systematisk var i gang med at udrydde ulven herhjemme.

En ny videnskabelig artikel fra et hold danskere og tyske forskere, som følger ulven, har nu kigget på de forsvundne ulve, og konklusionen er klar ifølge Jyllands-Posten

Forskerne ser ingen anden mulighed, end at en stor del af de sporløst forsvundne ulve er blevet dræbt af mennesker.

"Vi har de seneste år diskuteret, hvorvidt der sker ulovlige drab på ulve i Danmark. Den diskussion kan stoppe nu. Der er desværre mennesker, der dræber ulve i Danmark. Vi har ingen grund til at anklage alle danske jægere for at skyde ulve. Det er formentlig et begrænset antal mennesker, der står bag", siger den nye artikels førsteforfatter, Peter Sunde, professor på Institut for Bioscience på Aarhus Universitet.

Ifølge den videnskabelige artikel er den årlige dødelighed for unge ulve på 46 procent i Danmark. Det er omrking 10 gange så højt som den naturlige dødelighed i andre landed.

Et kendt ulvedrab

En statusrapport fra den nationale overvågning af ulve viste tidligere på året, at én enkelt ulv var opført som ”død af naturlige årsager” mellem 2012 og tredje kvartal af 2020.

I samme tidsrum kunne man konkludere at ni ulve var forsvundet, og det uden en kendt årsag. Ulvene var altså hverken udvandret, påkørt eller har så vidt vides lidt en naturlig død. 

Der er kun ét kendt tilfælde af ulvedrab. I april 2018 blev en ung ulv skudt og dræbt på en mark ved Ulfborg. Skudepisoden blev filmet, og gerningsmanden blev efterfølgende idømt 40 dages betinget fængsel for ulvedrabet.

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle