Se det usædvanlige foto: Flok af vildsvin har trynet nysået majsmark ved Padborg

Vildsvin er et forholdsvist sjældent syn i det danske landbrugsland, men på en mark i Sønderjylland nær Padborg er deres tilstedeværelse blevet bekræftet.

På Lars Matzen Petersens mark i Padborg ses tydelige spor efter, at en vildsvineflok har spist majsfrø i rad og række (se foto nummer to i billedfeltet).

Lars Matzen Petersen, som ejer Vejbæk maskinstation i Padborg, er godt træt af vildsvinene, men er dog lettet over, at der ikke er tale om skader på mere end ca. en halv hektar jord.

Nis Callesen, planteavlsrådgiver for LandboSyd, har delt billedet på LandboSyd Planteavls Facebookside, hvor det er tydeligt at vildsvinene er et omdiskuteret emne. Læs også: Sønderjysk landmand og jæger: Nye jagtregler for vildsvin mindsker risiko for svinepest

”Vildsvinene ødelægger afgrøderne. De kommer typisk lige efter såning og så om natten, så de er svære at se”, forklarer Nis Callesen og han fortsætter:

”De spiser frøene, kører lige ud ad med trynen i jorden langs såsporene”.

Planterådgiveren skyder på, at der har været fire eller fem vildsvin på færde i marken.

”Vi har ikke så mange af dem heldigvis. Dog ved vi, at de sidste år var længere væk, " siger Nis Callesen.

Lars Matzen Petersen har travlt med majssåningen og vil derfor først tage stilling til, hvad han gør med de ødelagte jordstykke, når majssåningen er afsluttet.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle