Operation Engsnarre: Nu må landmændene gøde og sænke vandstanden - måske

Lodsejere i Varde Ådal har papir på, at de nu må begynde at gøde jorden igen og sænke vandstanden, men eksperter måtte på et møde fortælle om de mange forbehold. Det skriver Jyske Vestkysten.

Når de 20-årige kontrakter i Operation Engsnarre over de kommende år udløber, så må landmændene igen begynde at gøde som før og sænke vandstanden til det, den var før. Det står klokkeklart i kontrakten.

Men så simpelt er det bare ikke, måtte to konsulenter fra Seges, et videnscenter for landbruget, fortælle til et møde, som Familielandbruget Sydvest stod bag mandag aften.

Det skriver Jyske Vestkysten.

Hvis vandstanden skal sænkes, så kræver det en vandløbsregulering, og det skal godkendes af kommunen. Hvis der skal gødes, så skal det også godkendes af kommunen. Oveni det skal der tages hensyn til fredede og beskyttede dyre- og plantearter. Og kommunen griber formentlig også ind, hvis man vælger at lade området gro til.

"Jeg synes, det er vanvittigt, at man har lavet en kontrakt med nogle præcise betingelser, og så skal man diskutere, om de betingelser gælder", sagde en lodsejer, der deltog på mødet.

Landmændene kunne på mødet høre, at de har ret til fuld kompensation, hvis de anmelder til kommunen, at de vil gøde som før, og de så får afslag.

Til gengæld kunne de to konsulenter, Heidi Buur Holbeck og Jonas Valhøj Kleffel Nielsen, ikke garantere, at landmændene har ret til kompensation, hvis de får afslag på at sænke vandstanden, selvom det kan gøre det umuligt at genoptage driften på arealet.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle