Pelsformand taber igen millioner på sin fodercentral

Pelskrisen kradser i regnskabet på en af landets største minkfodercentraler.

Med et minus på 3,3 mio. kr. sidste år landede Sole Minkfoder A/S i 2019 i lighed med året før et resultat, der viser underskud på at producere foder til minkavlerne. Det viser fodercentralens regnskab for sidste år. I 2018 lød underskuddet på 3,8 mio. kr.

Det er pelsavlernes formand Tage Pedersen, der ejer fodercentralen sammen med sin bror Jørgen Gudmund Pedersen samt Tage Pedersens børn Lærke Pedersen og Lasse Pedersen og Jørgen Gudmund Pedersens børn Tina Pedersen og Bjarne Vindbæk Emborg Pedersen.

De seks ejer fodercentralen gennem Sole Holding ApS. Holdingselskabet havde efter et minus på 3,5 mio. kr. i 2019 en egenkapital på 150,3 mio. kr. ved udgangen af året.

Af ledelsesberetningen fremgår det, at fodercentralen i år venter ”et resultat på samme niveau som i 2019” og dermed endnu et underskud i millionstørrelsen.

Trods de to års underskud har fodercentralen stadig en egenkapital på 8,6 mio. kr. Egenkapitalen er dog faldet fra 22,7 mio. kr. i 2017 til de nuværende 8,6 mio. kr. på blot to år. Ved udgangen af 2019 udgjorde egenkapitalen dog stadig 15 procent af selskabets balance på godt 51 mio. kr.

Fodercentralens ledelse har forsøgt at vurdere effekten af Covid-19 på selskabets forventede omsætning og resultat. Af ledelsesberetningen fremgår det, at det er endnu er ”for tidligt at udtale sig om, hvor store de negative konsekvenser vil blive”, og ledelsen ser sig ikke i stand til på pålidelig vis at give et bud på forventningerne til fremtiden.

Tage Pedersen har tidligere i år gjort sig til talsmand for at nogle af landets 10 fodercentraler skal slå sig sammen for at overleve den økonomiske krise, der har været i minkbranchen de senere 2-3 år, og som ikke ser ud til at stoppe i år. 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle