Pengetanken bugner: DLF gør klar til nye opkøb

Efter endnu et stærkt regnskab og et par år med dybe åndedrag er DLF klar til nye opkøb.

De globale vækstmuligheder er på ingen måde udtømte for frøkoncernen DLF, der leverer endnu et rekordregnskab med vækst på både top- og bundlinjen.

Efter en periode med absorbering af tidligere opkøb intensiverer CEO i DLF, Truels Damsgaard, nu igen sit fokus på nye muligheder.

"Vi ser fortsat nye vækstmuligheder for DLF. Vi er jo ikke vokset alverden i forhold til sidste år – vi har brugt tiden på  at tage nogle dybe ånderdrag, efter vores seneste stor opkøb af PGG Wrightson Seeds, hvor vi gældsatte os en del. Men nu har vi leveret et godt cashflow to år i træk, så nu er der plads til nye profitable opkøb", siger Truels Damsgaard.

Pengetanken bugner

Og midlerne er tilstede.

Pengetanken i DLF fortsætter efter 20/21-regnskabet med at vokse. Egenkapitalen ligger på svimlende 2,9 mia. kroner, efter et år med en omsætningsvækst på 3,5 pct. i forhold til året før. På bundlinjen efter skat landede 373 mio. kroner, hvilket også var en fremgang i forhold til året før.

Især i Nordamerika ser Truels Damsgaard muligheder for at investere

"Vi ser lige nu nogle spændende vækstmuligheder især i Nordamerika. Det er et marked, hvor der plads til, at vi skal fylde mere", siger han.

På det nordamerikanske marked er DLF indtil videre kun i top fem på græsfrø, mens koncernen på eksempelvis det europæiske marked er en solid nummer et.

Året 20/21 var i det hele taget et år "uden store huller i osten", som Truels Damsgaard udtrykker det.

"Stort set samtlige grene i virksomheden har performet godt. Forretningerne i Oceanien, Europa og Nordamerika har tjent flere penge end nogensinde før", siger han.

I Europa har der været en enorm efterspørgsel på især plænegræs.

Mere golf kræver græs

"Der hersker ingen tvivl om, at der bliver spillet flere golfomgange end tidligere, og derfor har der været en god prisdannelse på markedet for professionelt plænegræs. Det har jo ført til, at vi kan levere den højeste betaling til vores avlere nogensinde pr. hektar, hvilket er drevet af et stærkt marked med reducerede lagre", siger han.

Dog er der et par enkelte huller i osten, medgiver Truels Damsgaard.

"Sidste år havde vi et fantastisk år for grøntsagsfrø, det ligger i år under normalen, fordi vores kunder ikke har haft den samme afsætning og ligger med lagre, hvorfor de har bestilt mindre", siger han.

En smule bedre i Australien

Den australske forretning udfordrer også fortsat.

"I Australien er vi ikke på plads endnu. Vi er i gang med at omorganisere os, og det går en smule bedre, men vi er ikke der, hvor vi vil være endnu".

De små huller i osten rokker dog på ingen måde ved, at DLF nu er klar til vækstkurs.

"Vi er den syvende største spiller globalt set, og det er en placering, vi har kæmpet os til. Den rejse er ikke slut. Bestyrelsen er stadig fokuseret på at placere os endnu bedre på det globale landkort", siger Truels Damsgaard.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle