Politikere om nyt forbud: Vi skal behandle folk ordentligt

De borgerlige partier glæder sig over, at der ydes fair erstatning til landmændene i forbindelse med aftalen om et nyt sprøjteforbud i boringsnære beskyttelsesområder (BNBO).

I forbindelse med offentliggørelsen af et nyt forbud mod at sprøjte i boringsnære beskyttelsesområder (BNBO), hæfter flere af ordførerne bag aftalen sig ved, at der skal gives fuld erstatning til de ramte landmænd.

"Vi skal behandle folk ordentligt, og det gælder altså også landmænd. Det er ikke dem, der har valgt, at der skal være en vandboring på deres mark. Derfor har det været centralt for mig, at vi også sørger for, at landmændene får en fuld erstatning", siger ordfører på området fra Dansk Folkeparti Lise Bech.

Både Liberal Alliances Carsten Bach og Venstres Erling Bonnesen bakker op om den holdning, mens sidstnævnte udtaler: 

"Jeg har lagt vægt på, at landmændene har indflydelse på, hvordan og under hvilke betingelser, deres jord omkring vandboringer gøres sprøjtefri, så kommunerne og vandselskaberne lægger sig i selen for at indgå frivillige aftaler og kun tyr til lokale forbud i de tilfælde, hvor det ikke er muligt".

Hos Det Radikale Venstre, Socialdemokratiet og Socialistisk Folkeparti glæder man sig i højere grad over, at forbuddet er en realitet.

"Danmark må aldrig blive et land, hvor vi drikker vand fra flaske. Derfor har vi også besluttet at tjekke for mange flere stoffer, så danskerne forsat trygt kan drikke vandet", siger miljøordfører Ida Auken (R).

Christian Rabjerg Madsen (S) er glad for det signal, forbuddet sender:

"Det sender et vigtigt signal til både kommuner og landbruget om, at det vil være en god idé at komme hurtigt i gang og få sikret, at der ikke siver pesticider ned i drikkevandet fra områderne omkring vores vandboringer", siger han.

 

 

 

 

 

Emneord

politik

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle