Rådgivningsdirektør: Drop fine teorier - håndværkerledelse virker

Sagros direktør: Sig tingene direkte og tag de klask, der kommer. Dem bliver du glad for.

»Jeg har omkring 30 ledere i Sagro. Og dem mødes jeg med 1:1 mindst hver anden måned, hvor vi har en halv time til at snakke ting igennem og sætte kursen. Det er helt simpelt, og det virker«, siger Torben Jensen.

»Jeg tror virkelig på, at en topchefs personlige ledelse er det allervigtigste«, fortæller Torben Jensen på LandbrugsMediernes Vækstkonference.

»Som leder af en virksomhed skal man sætte sig det mål, at man vil vinde. Det hjælper ikke noget at gemme sig,« uddyber han.

»Man skal spørge de ansatte om det berømte why? Altså hvorfor gør vi det her og på den måde, som vi gør. Hvis ikke det giver mening, så skal det laves om«.

»Det bedste er, hvis man som leder kan formidle den vision, der tjener virksomheden og kunderne bedst.«

Økologer: Afrikansk svinepest vil være katastrofe 15. december · 14:13

Tung struktur

Torben Jensen er mange gange citeret for budskabet om, at der med færre landmænd må ske en yderligere sammenlægning i rådgivningsbranchen.

Det mener han stadig:

»Vi er nødt til at arbejde sammen og opnå synergi. I Sagro taler vi meget om, at der skal være en kritisk masse forstået på den måde, at der skal være et vist antal, måske 10, rådgivere, der arbejder med det samme felt. For få år siden konkurrerede vi med Økologisk Landsforening om de samme konsulenter og kunder. Nu arbejder vi sammen til glæde for landmanden«, giver han som eksempel.

Med 475 ansatte og en omsætning på 300 mio. kr. er Sagro en sværvægter i dansk landbrugsrådgivning. Men Torben Jensen lægger ikke skjul på, at der er udfordringer:

»70 pct. af vore forretninger er at udarbejde budgetter og 30 pct. er rådgivning. Men budgetlægningen vil blive digitaliseret, så hvis ikke vi gør noget, så har vi kun 30 pct. af forretningen tilbage. Derfor satser vi på at give den bedste rådgivning. Det er mens det går godt, at man skal tænke på, hvad der kommer bagefter. Det er os selv, der skaber fremtiden«, siger Torben Jensen.

Mere om temaet

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu