Rekorden er en realitet i næste uge for tyske smågrise

Noteringsrekorden for smågrise i Tyskland er 63 euro for Nord-West-noteringn. Rekorden bliver tangeret i næste uge.

Selv om der er en uge til, så tyder alt på, at den betydende Nord-West-smågrisenotering i Tyskland tangerer rekorden fra 2017, da noteringen gennem en række uger var på 63 euro for en 25 kgs-gris.

Den præcise forudsigelse skyldes, at noteringen er forskudt af den tyske VEZG-smågrisenotering, og de to noteringer plejer at følges af - men med en uges forskydning.

Og da VEZG-noteringen allerede har ramt 63 euro svarende til 507 kr. inkl. vægtregulering, så er tangeringen af rekorden for Nord-West-noteringen i hus på næste mandag.

I denne uge er Nord-West-noteringen steget med en euro til 62 euro.

»Udbuddet på smågrisemarkedet er fortsat mindre end efterspørgslen. Som resultat heraf fortsætter nogle europæiske smågrisenoteringer prisopsvinget. Ifølge tyske omsættere var den seneste prisstigning imidlertid kun mulig, da også den tyske slagtesvinenotering igen steg. Sæsonmæssigt stiger udbuddet på smågrisemarkedet, og det burde snart være i stand til at dække hele efterspørgslen«, lyder meldingen fra Danske Svineproducenter i en aktuel markedsberegning.

Rekordpriser ventes i andet halvår

Der meldes om, at smågrisenoteringerne i den nærmeste fremtid burde stabilisere sig, men 2019 er langt fra et sædvanligt år på grisemarkedet.

»Med hensyn til Kina og eksporten til Asien forventer alle markedsinteressenter rekordpriser i andet halvår. Selvom den tyske slagtesvinenotering allerede har nået 1,76 euro pr. kg, spekulerer nogle tyske slagtesvineproducenter derfor på endnu højere noteringer. For tiden mangler der imidlertid nye impulser på kødmarkedet. Grillsæsonen er ikke rigtigt startet endnu, og efterspørgslen efter grillartikler er derfor ikke særlig høj. Desuden er efterspørgslen på eksportmarkederne for tiden ikke så høj, at det per automatik fører til højere noteringer. Alt i alt befinder grisemarkedet sig i en afventende situation«, lyder vurderingen fra producentforeningen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle