Revisor kører traktor: "Den er altså noget større end en bil"

Tim Schunck endte med at køre korn fra, da han forleden besøgte sine svigerforældre.

30-årige Tim Schunck har som revisor normalt et liv langt fra landbruget. Alligevel trådte han troligt til, da hans svigerfamilie forleden havde brug for hjælp i høsten.

"Jeg hjælper gerne, hvis der er behov for det, men jeg havde kun været med ude et par gange før, så jeg skulle lige have en hurtig oplæring", siger Tim Schunck og fortæller, at han blev sat til at køre korn fra, en opgave han gik til med ihærdighed.  

Hårdt arbejde

"Jeg er jo ikke vant til at køre traktor og det er altså en noget større maskine end en bil, men jeg synes, det er sjovt at prøve, og jeg kan godt lide at være med. Jeg ville ikke have noget imod at være med til at høste hvert år", siger han.

Selvom Tim Schunck synes, det er sjovt at være med i høstarbejdet, kunne han ikke tænke sig at skifte revisorjobbet ud med et liv som landmand.

"Der er godt nok meget arbejde i at være landmand. Det kom faktisk lidt bag på mig, hvor meget arbejde der egentlig er i det", siger Tim Schunck.

Gode udbytter

Det er Tim Schuncks svigerfar, Steen Sørensen, der sammen med sin bror, Preben Sørensen, driver Madegården I/S. 

"Vi dyrker 100 hektar med byg, hvede og græsfrø til videresalg. Normalt plejer vi at være to mand om høsten, men da vi i år har haft større udbytter end normalt, har vi kørt en del mere på foderstoffen", siger Steen Sørensen.

Udbytterne i korn og frø har i år ligget 10-15 procent højere end andre år. Derfor har de ikke haft plads til det hele selv.

"Vi har god jord her, så vi plejer at have en fin høst. Men i år var der altså ikke plads nok, men det er jo nærmest et luksusproblem", fortæller han.

At svigersønnen trådte til og hjalp med kornvognen er Steen Sørensen glad for. 

"Det er gået fint nok og jeg tænker, han har potentiale", lyder det fra Steen Sørensen. 

På bedriften mangler de nu kun at høste 10 hektar byg og så raps, så er høsten færdig for i år. 

Med sit indsendte billede deltager Tim Schuncks i 'Skyd Høsten Bedst'.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

 

 

 

Faktaboks

Sådan gør du

Skyd høsten bedst:

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad WiFi 32GB til værdi 2.280 kr. samt 5 x 1 valgfrit årsabonnoment på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.114 kr.

Skyd bedste video:

Skyd bedste høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 2.590 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her:

www.landbrugsavisen.dk/skyd-2019

Emneord

Skyd Høsten 2019

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle