Samler underskrifter: Dyrenes Beskyttelse vil have transport af unge kalve forbudt

Dyrenes Beskyttelse ønsker dansk lovgivning skærpet, så transport af kalve under otte uger forbydes.

Organisationen Dyrenes Beskyttelse har netop søsat en underskriftsindsamling, hvis formål er at skabe fokus på transport og eksport af unge kalve.

På organisationens hjemmeside kan man notere sin støtte til et forslag, hvori det forbydes at transportere kalve under otte uger i mere end otte timer. Ifølge Dyrenes Beskyttelse er området reguleret på EU-plan men med mulighed for, at hvert enkelt land strammer det basale regelsæt.

En sådan stramning er allerede på vej i Tyskland, hvor det tyske forbundsråd har besluttet, at kalve først må transporteres, når de er ældre end 28 dage. I dag er mindstealderen 14 dage. Der er endnu ikke fastlagt en overgangsordning for den tyske skærpelse.

Størsteparten af de danske kalve, som eksporteres, flyttes til Holland, hvor de fedes op. Her er der også politiske diskussioner om transporterne. Den hollandske landbrugsminister Carola Schouten har tidligere tilkendegivet, at hun ønsker en mindre hollandsk import af kalve fra fjernere lande, hvilket her er defineret som blandt andet Irland og Danmark.

Af den samlede hollandske kalveimport kommer 10 procent af kalvene fra 'fjernere lande'.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle