Skare-familien køber konkursramt pålægs-virksomhed

Aarhusiansk pålægsvirksomhed er reddet, efter at dansk slagterifamilien vil videreføre aktiviterne.

Den aarhusianske pålægsvirksomhed Defco bliver overtaget af Skare Food. Det fremgår af dagens cvr-registreringer på adressen for virksomheden.

Her er der nemlig midt på eftermiddagen oprettet et nyt selskab, kaldet Defco A/S af 2019 - en virksomhed, der er ejet af Skare Food og dennes ejere, Kurt, Gitte og Kim Skare.

Allerede i morges fortalte kurator på Defco-konkursboet Mikkel Løgsted til landbrugsavisen, at der var fundet en aftale for den konkursramte virksomhed, sådan at arbejdspladserne kunne videreføres og driften kunne fortsættes.

Imidlertid ville han ikke fortælle, hvem køber var eller hvad der konkret skal ske med virksomheden.

Skare Food er kendt som en af landets absolut betydende slagterivirksomheder med omfattende produktion i Christiansfeld og omegn. De seneste år har haft en række blodrøde regnskaber med tab for op imod 100 mio. kr på bare fire år, men ejerleder og grundlægger af virksomheden Kurt Skare har flere gange pointeret soliditeten i virksomheden.

Skal flytte inden et år

Defco, der producerer pålæg af forskellige slags til de danske supermarkeder har i flere år kæmpet for sit liv, men måtte altså omkring en rekonstruktion og konkurs, før et salg blev en realitet. Trods konkursen har driften med de omkring 160 medarbejdere i Aarhus kørt videre - netop fordi kurator og kreditorer havde et begrundet håb om at kunne redde arbejdspladserne.

Om arbejdspladserne bliver tæt på Aarhus er dog uvist. Bygningerne, som Defco i dag lejer, er udset til fornyelse og virksomheden skal derfor senest til februar være flyttet.

Landbrugsavisen.dk forsøger at få en kommentar fra familien Skare.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle