Skov vokser og satser på innovation

Skov A/S Glyngøre, der vandt Vækstprisen sidste år, opnåede i 2015/15 den største omsætning og det bedste resultat i en årrække. Virksomheden vandt bl.a. på baggrund af en omsætning på 536 mio. kr. i 2015, et beløb, der var næsten 100 mio. kr. højere end året før. En fremgang på 23 pct. Væksten er fortsat ind i regnskabsåret 2015/2016, dog klinget lidt af og nu knap så spektakulær. Men med 574 mio. kr. i omsætning er der dog tale om en vækstrate på syv procent.

»Ventilation kombinerer dyrevelfærd og effektiv fødevareproduktion og er derfor helt central i både dagens og fremtidens fødevareproduktion«. Sådan lød begrundelsen sidste år, da landbrugsdirektør i Nykredit, Poul Erik Jørgensen, i sin tale ved Vækst ‘16 konferencen i Randers udråbte Skov A/S til vinder.

Stor mælkeproducent indgår 3F-overenskomst: Jeg har intet valg 12. december · 07:43

Poul Erik Jørgensen begrundelse gik bl.a. på virksomhedens evne til at benytte sig af disruption inden for fødevaresektoren. I praksis vil det sige, at Skov formår at udvikle anderledes teknologi, der tager hensyn til flere led i brugen af deres systemer. Det indebærer maskinservice, fjern-overvågning og optimering af indstillinger, der ikke er set før.

10 procent af Skovs årlige omsætning bruges til at udvikle nye produkter. Virksomheden erkender, at man befinder sig i et udfordrende marked, men at man forventer, at det er et marked i vækst.

Mere om temaet

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu