Smuk høst ved Vadehavet

Birgitte Hansen fik taget et smukt aftenbillede af sin far i mejetærskeren.

"En flot aften med Rømø og solnedgangen som baggrund, en dejlig høstdag ved Vadehavet".

Sådan beskriver Birgitte Hansen billedet som hun har indsendt til Skyd Høsten.

Birgitte Hansen er mellemste datter ud af i alt fire døtre til Hans Jessen Hansen og Tove Hansen. Sammen driver forældrene gården i Buntje-Ballum, som ligger ud til Vadehavet.

"Min far har været landmand siden 1980 og overtog familie gården i Buntje i 1988. Gården var dengang med malkekvæg, men i 1997 begyndte han en større ombygning og har i dag ca. 500 kalve, som leveres til Danish Crown", fortæller Birgitte Hansen.

Hans Jessen Hansen høster med en 25 fods John Deere 9540 majetærsker.

"Min mor kører korn fra, og jeg har hjulpet lidt løst med at flytte dem fra mark til mark, sørge for de fik aftensmad og passet kalvene", oplyser Birgitte Hansen og fortsætter:

Video: Vild maskine hentet i Holland - høster majs under umulige forholdMaskiner 8. november · 10:32

"Den største udfordring i år har været vejret, både med at få høstet kornet og få presset halm. Naboen hjælper med presning, men da min far nu er færdig med at mejetærske overtager han selv presningen, og så skal alle baller hentes hjem. De bruger selv halmen, da kalvene går på dybstrøelse," fortæller hun.

Til gården er der 160 hektar jord med raps, hvede, rug og byg, og høsten er nu kommet i hus.

Birgitte Hansen deltager i Skyd høsten bedst. Her kan hun både vinde en høstlagkage til hele høstholdet samt hovedpræmien, i form af en høstfest til en værdi af 25.000 kr. Vil du også deltage Skyd høsten? Så klik her.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækingen om en super sej DJI Phantom 3 Advanced drone til en værdi af 6000 kr: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

Mere om temaet

Faktaboks

Skyd høsten først

Alle afgrøder er blevet høstet.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle indsendere af henholdsvis fotos af frugt og grønt samt alle yderligere trækkes lod om to iPad mini til værdi 2.999 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind en iPhone SE, værdi 3.699 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu