SSI beklager: Minkavlere fik ikke brev om ansatte

Statens Serum Institut vedkender at brev til minkavlere aldrig nåede frem. De beklager, at have lagt tal til en artikel i Information lørdag.

På grund af en fejl nåede et brev, som Statens Serum Institut havde sendt til 926 minkavleres firma e-Boks og bedt om oplysninger om deres ansatte, aldrig frem.

Det skriver Statens Serum Institut i en pressemeddelelse.

Som hjælp til at danne sig et overblik over, hvem der er tilknyttet de danske minkfarme, sendte SSI den 14. juli et brev til 926 danske minkejere. Her blev de bedt om at komme med oplysninger om deres medarbejdere. På grund af en fejl kom brevet imidlertid kun frem til få minkejere.

”Da vi hørte, at der var minkejere, der ikke havde fået brevet, gik vi selvfølgelig straks i gang med at undersøge sagen med hjælp fra Sundhedsdatastyrelsen og e-Boks og opdagede på den måde fejlen,” siger Tyra Grove Krause.

”Vi beklager meget over for minkejerne for at have lagt tal til en artikel i blandt andet Information, som beskrev en meget lav svarrate, når den skyldes at brevene ikke kom frem.”

De manglende oplysninger har ikke betydet noget for COVID-19 epidemiens spredning og forløb på minkfarmene. 

Tilsvarende har SSI også fortsat arbejdet med den epidemiologiske udredning og har fremskaffet sig oplysninger om personer tilknyttet minkfarmene på anden vis.

Brevene skal overskueliggøre processen yderligere og bliver sendt afsted til minkavlerne snarest.

 

Faktaboks

Flere måder at spore smitte blandt dyr

Den epidemiologiske udredning er én blandt flere måder at opdage og spore coronasmitte blandt dyr og personer tilknyttet de danske minkfarme.

I alt findes der fire måder:

  • Klinisk mistanke til dyr hos minkejerne eller dyrlægerne.
  • Prøver af døde mink, som sendes til Dansk Veterinær Konsortium (DV-VET).
  • Styrelsen for Patientsikkerheds kontaktopsporing, som spørger folk, om de har tilknytning til minkproduktion.
  • Statens Serums Instituts epidemiologiske udredning af Covid-smitten.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle