Succesfuld hestemand: Varen skal være på hylden når kunden ringer

Et godt varelager og stor efterspørgsel er en stor del af årsagen til at den tidligere eliterytter og hestehandler Andreas Helgstrand har kunnet øge sit overskud år efter år.

Den tidligere eliterytter og hestemand Andreas Helgstrand fremlagde i denne uge et nyt imponerende regnskab med et resultat på 110 millioner kroner.

På kun 10 år har han skabt en virksomhed, der er kendt og anerkendt i hele verden. Kun i virksomheden Helgstrand Dressages første år var overskuddet ikke et tocifret millionbeløb.

Han mener selv, at en stor del af hans succes bunder i at han har fået opbygget et stort varelager af kvalitetsheste.

"Vi har været gode til at opbygge vores varelager af heste igennem årene så vi har det kunderne efterspørger. Efterhånden som vi har været i gang i 10 år har vi et større og større kundekartotek. Der er mange der tjekker hos os først og så gælder det om at have varerne på hylderne", siger Andreas Helgstrand.

Andreas Helgstrand forklarer, at i starten var hans forretning baseret meget på at købe heste, der var lidt uddannede og sælge dem videre. I dag drejer det sig mere  om at finde og købe de gode føl og helt unge heste og uddanne dem fra start.

"Omkring finanskrisen stoppede mange avlere eller droslede ned og derfor er der nu især mangel på de otte-årige heste. Dem er der slet slet ikke nok af", siger han til landbrugsavisen.dk.

Desuden mener han ikke at dem der er, er uddannet godt nok.

"Det er jo også blevet vores varemærke, at vi er gode til at uddanne hestene. så derfor er vi nødt til at købe dem helt unge og selv uddanne dem hele vejen", siger han.

Manglen presser priserne op

Manglen på heste af god kvalitet presser også priserne i vejret.

"Jeg betaler også mere for hestene i dag end jeg gjorde i starten. Det er jeg nødt til, hvis jeg vil have dem", siger Andreas Helgstrand.

Og det vil han.

"Vi har de bedste ungheste i verden lige nu. Vi har været heldige at få fingrene i fløjhingstene (de højest kårede. red.) fra de tre største tyske forbund og det er vigtigt", siger han.

I den anden ende skal der selvfølgelig også være kunder på markedet, der kan og vil betale op til  to-cifrede millionbeløb for hestene. Og det er der, ifølge Andreas Helgstrand.

"Udtømmeligt er det nok ikke, men der er i hvert fald mange", siger han.

 

 

 

 

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle