Afsløret på kamera: Vildsvin er tilbage i Danmark

Naturstyrelsen oplyser, at vildsvinet siden slutningen af august har været i Danmark, men det kan ikke udelukkes, at vildsvinet igen er løbet ud af landet.

I flere måneder har Danmark formentlig været helt fri for vildsvin, efter Naturstyrelsen med tilfredshed kunne melde ud, at de havde formået at udrydde de omkring 150 vildsvin, der de seneste år har taget rejsen fra Tyskland til Danmark.

Men midt i glæden over, at vildsvinene var udryddet, dukkede et nyt vildsvin op 28. august på et vildkamera syd for Aabenraa Fjord.

Siden er det observeret to gange. Både i Gråsten Skov og senest i Øster Gejl, der er beliggende blot fem km nord for den dansk-tyske grænse.

"Vi har ikke observeret vildsvinet de seneste tre uger, så vi ved ikke, om det fortsat er i Danmark. Det er formentlig en ung orne, der strejfer rundt", forklarer vildtkonsulent i Naturstyrelsen, Klaus Sloth, der har ansvaret for at bortskyde de vildsvin, der er eller kommer til Danmark.

Han er overbevist om, at der er tale om et nyt vildsvin, fordi det ikke ligner nogle af dem, Naturstyrelsen har set tidligere på vildkameraerne, der er opstillet ved 70 ædepladser i skove, hvor vildsvinene vil søge mod, når de sidste majs på markerne er høstet.

Han formoder, at vildsvinet enten er kommet over Flensborg Fjord, der på det smalleste sted er omkring en kilometer, eller har passereret vildsvinehegnet, der har omkring 20 naturlige åbninger.

Hvis vildsvinet har tænkt sig at forblive i Danmark, er Klaus Sloth og hans kollegaer klar til at gå på jagt.

"Når majsen på markerne er fjernet, vil vildsvinet søge mod skovene, og så skal vi nok finde ud af, hvor det er, og få det bortskudt", siger Klaus Sloth.

Han regner med, at der løbende vil komme et mindre antal vildsvin ind over den danske grænse.

"Siden 2003 har vi set vildsvin komme ind i Danmark i løbet af foråret og sommeren. I efteråret er de løbet til Tyskland igen, hvis de er kommet alene. De slår sig ned i Danmark, hvis de kommer som en hel familiegruppe", siger Klaus Sloth og afviser, at det er tilfældet med det seneste fund.

Emneord Top2

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle