Det ser ud til, at svineproducenterne inden for nær fremtid kan belave sig på at få konkurrence fra uventet kant.
Sidste uge berettede LandbrugsAvisen om et britisk start-up firma, som har proklameret, at de har teknologien klar, og de i 2023 vil sende pølser på markedet, som er fremstillet af grisekød dyrket i laboratoriet. Den årlige produktion vil i starten svare til 170.000 slagtegrise.
Nu har forskere fra Sejong Universitetet i Sydkorea meldt ud, at de er lykkedes med at dyrke svinekød fra en prøve med muskelceller.
Forskerne har ifølge Agrarheute udtaget celleprøven fra en slagtegris, og de har i laboratoriet fået de udtagede celler til at opformere sig in vitro (uden for levende organisme).
Resultatet var således muskelvæv, der er svarende til svinekød.
Forskerne vil nu forsøge at optimere processen til kommercielt formål. De arbejder desuden på samme metode med oksekød.
Projektet blev igangsat i 2018, og der ventes at foreligge endelige resultater i løbet af 2021.
Relaterede artikler
Kommentarer