Debat på @Grisen: Kan I andre levere 100 procent fejlfrie grise?
Hver uge bringer Svin Plus uddrag fra en interessant debat i Facebook-gruppen @Grisen.

Brugeren Niels Vestermark har lagt et opslag op om fejl på grise.

Niels Vestermark:

"Er det kun mig og mine kolleger, der bare er pissedårlige til at finde handelsfejl på vores eksportgrise? Og jeg synes, vi bruger ret lang tid på det, og er grundige.

Vi har i år solgt ca 17.000 grise, og vi har fået syv vejledninger. Jeg er bange for, det er til den høje side, sidste fredag fik vi to af de syv. Dyrlægen spurgte mig om jeg ikke synes, de var retfædige, hvortil jeg svarede, at den ene var okay fair, men den anden synes jeg ikke var fair, det var en gris der havde en byld på størrelse med en halv bordtennis bold på det ene knæ, den haltede ikke eller noget. Men jeg valgte at gøre ligesom derhjemme, hun fik ret, og jeg får forhåbentlig fred.

Kan I andre levere 100 procent fejlfrie grise? Hvor mange vejledninger har i fået, set i forhold til det antal grise i har leveret?"

Det opslag er der kommet 13 kommentarer til, blandt andet disse to: 
" Det er jo politisk bestemt. Så behøver virkeligheden ikke være til at kende. Danske slagtesvineproducenter har jo i mange år måtte leve med sager, hvis man sendte den mindste fejl afsted. Nu har man vedtaget politisk at eksport grise mindst skal have samme behandling så de på slagterierne. Fremadrettet med den nye regering, så er eksport af smågrise, dem der skal rammes hårdt. Fagforeninger så er den produktion uønsket i dk."

"Vil nu også vurdere, at de er blevet meget mere grundige. Vi forlanger også, at chaufføren kigger dem efter. Samtidig er vi to staldpersonale, som kigger dem igennem."

Se alle kommentarer til opslaget her 

Faktaboks

Facebook-gruppen @Grisen

  • 3.612 medlemmer
  • Det er en lukket gruppe på Facebook, men du kan nemt anmode om at blive medlem. Vi lukker kun personer ind fra erhvervet
  • Find gruppen ved at søge på Facebook på ordet grisen
  • Gruppen debatterer faglige spørgsmål om svineproduktion

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle