Det her skal du ikke gøre: 3 ting, der giver dårlige resultater i slagtesvinestalden
Der er ikke altid langt fra succes til fiasko. Velas skriver denne gang i trynekontakten om tre gode råd, der giver succes i slagtesvinestalden.

1: Indsættelse af grise i en beskidt eller våd stald. Her er der mulighed for at få en rigtig dårlig start. Den beskidte stald giver grobund for videreførelse af smitte, såsom især coli og salmonella. Hvis man så har fået vasket, men ikke tørret den ud, kan man lige så godt lade være med at vaske stalden. Så skal grisen til at tørre stalden ud og varme det hele op. Det kommer til at koste på foder, tilvækst og på sundheden.

Med dieselolie til under 4 kr./liter koster det max 1-2 kr. pr. gris at have en varm og udtørret stald ved indsættelse.

2: Formalingsgraden af korndelen kan betyde, om du kan komme ned under 2,6 FEsv pr kg tilvækst. Hvis I har modtaget grise fra klimastalden eller soholdet i en god kvalitet, skal det være muligt at formale korndelen, hvor 70% er under 1mm, uden at det giver problemer med maven. Det er vigtigt, at det kun er af korndelen man sigter.

Sørg for korrekt tilførsel af varme til grisestalden efter vaskSvin 11. marts · 10:15

3: Dårligt vand giver dårlig mave. Slagtesvin skal også have adgang til kvalitetsvand. Hvis man har en dårlige vandkvalitet, kan det komme fra en punktforurening et sted eller flere steder i dine vandrør, hvor vandet kan blive inficeret med coli baktier, men også belægning i rørene kan føre til dårlig vandkvalitet. Undersøg om du har en forurening via en vandtest, eller rens rørene med en desinfektionsvæske. Ved at tilsætte frugtfarve efter desinfektionsvæske, er det muligt at se, hvornår desinfektionsvæsken er ude af ventilen, skyl så til frugtfarven er væk igen og derved har du al desinfektionsvæske ude af systemet.

Kilde: Trynekontakten, Velas

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle