Erik Larsen om brud: "Det er meget overraskende"

Erik Larsen, formand for L&F svineproduktion, er uforstående overfor Danske Svineproducenters beslutning om at træde ud af VSPs bestyrelse. Årsagen er etableringen af DanAvl.

”Det er meget overraskende, og jeg beklager det, der er sket. Vi har haft et godt samarbvejde i VSP-styrelsen om etableringen af Danavl.”

Sådan siger Erik Larsen, formand for L&F svineproduktion  i en kommentar til meldingen om, at Danske Svineproducenter har valgt at træde ud af VSP-bestyrelsen. Årsagen er, at Danske Svineproducenters formålsparagraf er uforenelig med DanAvl, hedder det fra foreningen.

Erik Larsen påpeger, at VSP-bestyrelsen så sent som i sidste uge var samlet, og her var der fuld opbakning til Danavl. Og for nylig var bestyrelsen i Kina, hvor der også var enighed om, at Danavl var en god konstruktion til at sælge dansk genetik på dette store marked.

Erik Larsen understreger, at han ikke har en fornemmmelse af, at Danske Svineproducenter overvejede så drastisk et skridt. Men i dag blev han altså trukket ud af et møde, og fik beslutningen at vide.

”Der har selvfølgelig været stillet spørgsmål i processen, men der har ikke været nogle spørgsmål, jeg ikke synes de har fået svar på," siger Erik Larsen.

"Det er beklageligt, at de vælger at træde ud af fællesskabet, men VSPs bestyrelse vil arbejde videre, og vise at intentionen med DanAvl er rigtig, og at der er brug for at samle kræfterne for at kunne konkurrere internationelt. Vi vil jo gerne tjene flest mulig penge til svineproducenterne," fastslår Erik Larsen.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle