Politiet rejser tiltale i stor tetracyklin-sag
Der er nu rejst tiltale mod to selskaber og direktøren i den store sag om fundet af 50 kg ulovlig tetracyklin.

Politiet rejser nu tiltale mod Grønhøj Produktion ApS og Goul 2011 ApS samt direktør Esper Goul Jensen for ulovlig brug af tetracyklin, skriver Skive Folkeblad.

"Der er rejst tiltale imod de to selskaber, som ejer de 11 besætninger. Og der er rejst tiltale personligt imod Esper Goul Jensen," siger Janni Vrelits, anklager ved Midt-og Vestjyllands Politi, til avisen.

Foruden ulovlig brug og opbevaring af tetracyklin er der forhold i det 13-sider lange anklageskrift om ukorrekt opbevaring af medicin og mangelfuld optegnelse i visse af de 11 besætninger.

Medejer Christian Nors er i modsætning til Esper Goul Jensen ikke personligt tiltalt i sagen.

Svineproducenter har reduceret antibiotikaforbrug markantSvin Onsdag 23. september 2015 · 15:48

Fødevarestyrelsens veterinære rejsehold fandt fandt for halvandet år siden, d. 4. juni. 2014, 50 kilo tetracyklin på en svinebedrift i Grønhøj.

De to landmænd har hele tiden bedyret deres uskyld. Ifølge dem har de ikke vist, at den ulovlige medicin var på deres bedrift. De påpeger, at den var et ulåst sted, hvor den kan være plantet. De har samtidig påpeget forskellige mangler i sagen.

De to vil rejse en erstatningssag mod myndighederne for tabt fortjeneste.

Landbrugsavisen.dk følger op på sagen...

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle