Svineformand: Der er blevet kommunikeret forkert i prrs-sag
Bo Kibsdal, formand for Dansk Svineavl, svarer på månedens spørgsmål til Landmandspanelet i det nye nummer af Magasinet SVIN. Læs svarene fra alle fire landmænd i panelet i det nye nummer, der udkommer 17. december.

Hvad mener du om prrs-sagen i Horsens?

 

Bo Kibsdal, 900 søer, full-line med DanBred-avlsdyr, Jerslev:

»Jeg har fire medlemmer, der har været ramt af sagen, så det gik det meste af min sommer med.

Det kom bag på mig, at det fysiske beskyttelsesniveau var så lavt på ornestationen, at man ikke skulle tage bad, inden man kom ind til dyrene. Det har vi selv gjort i 20 år.

Hatting KS sætter alle sejl til mod prrsSvin Onsdag 4. december 2019 · 10:30

Der er i sagen ikke blevet handlet hurtigt nok. Beskeden om, at man var ramt af prrs, kom ikke rettidigt. Der er to opformeringsbesætninger, der løb søer mellem fredag, hvor man vidste, man var blevet ramt af prrs, og tirsdag, hvor meldingen kom fra Hatting om udbruddet. De kunne have undgået at blive ramt.

Jeg må så også rose Seges og det røde system, som efter udbruddet har taget os avlere med i processen og oplyste os om, hvad der skete dag for dag. Alle berørte besætninger burde kompenseres. Den dårlige kommunikation gør, at Hatting bør tage et ansvar.«

Decemberudgaven af magasinet SVIN udkommer 17. december.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle