Svineformand efterlyser test af avlsdyr
DanAvl Opformering vil gerne testes mod andre avlsselskaber for at vise, at de er bedst.

Formanden for DanAvl Opformering, Bjarne Larsen, ser gerne, at de fire avlsselskaber, der er repræsenteret i Danmark, bliver testet mod hinanden.

Det sagde han i dag i sin beretning på opformeringsbesætningernes årsmøde.

»For nogle år siden viste en Waren-test i Tyskland, at vores dyr var andre selskaber overlegne. Det regner jeg naturligvis også med, at vi er i en ny test i Danmark«, sagde Bjarne Larsen.

Han bemærkede, at det i nogle sammenhænge nærmest blev fremstillet således, at mange levendefødte var et problem.

Det, mente han, var en forkert opfattelse.

»Dygtigt personale i farestalden kan godt håndtere mange levendefødte, og jeg mener bestemt, at LG5 er en vigtig del af vores succes«, sagde han.

Formanden tilføjede samtidig, at LG5 fremover kun vægter ni procent af avlsmålet.

Sundhed slår alt

Han foreslog, at svinebranchen i fællesskab gjorde mere for at udrydde nogle tabsvoldende sygdomme gennem regionale saneringer.

»Vi har gjort det med sygdommen Aujeszky i 1980’erne. Så vi kan gøre det samme igen«, sagde Bjarne Larsen.

Han mente, at det kun kunne blive en vindersag at sanere sygdomme bort: Mindre forbrug af antibiotika, bedre velfærd, bedre økonomi og ikke mindst bedre omdømme.

Han var klar over, at der kunne være mange indvendinger mod en sådan plan, men at det ikke skræmte ham.

Formanden for Landbrug & Fødevarer, Svineproduktion, Erik Larsen var principielt enig i målet, men gjorde opmærksom på, at der lokalt kunne være besætninger, der ikke havde mulighed for at sanere.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle