Tönnies-aftale mødt med klapsalver på Tican

Tönnies overtagelse ses som en sikring af 700 arbejdspladser.

Koncerndirektør Ove Thejls fik et kæmpebifald fra Ticans medarbejdere, efter at han i morges havde orienteret medarbejderne om, at der er indgået en rammeaftale med Tönnies Fleisch om overtagelser af Tican.

Det fremgår af en artikel NNF.dk.

»Mine kolleger er lettede over den noget overraskende melding. Vi tror på, det her giver os en langt større sikkerhed for vores arbejdspladser, end hvis fusionen med Danish Crown var blevet til noget,« siger fællestillidsmand Peter Uno Andersen, der ser Tönnies opkøb som en spændende løsning for Tican.

Også i ledelsen af NNF modtages meldingen med tilfredshed.

»Det er jo i hvert fald et klokkeklart bevis på, at det kan betale sig at drive slagteri i Danmark. Vi er vant til at høre på klagesangen om, at danske slagteriarbejdere er for dyre, og vilkårene for erhvervslivet for dårlige. Derfor er det positivt, at store, internationale spillere ikke deler den opfattelse,« siger forbundssekretær for slagterindustriområdet Jim Jensen.

Han advarer dog mod den opfattelse, at den danske slagtesvinebranche dermed er sikret.

»Det løser ikke den udfordring, der ligger i, at der mangler slagtesvin. Alt for mange svineprocenter sender deres smågrise til Tyskland i stedet for at fede dem op og slagte dem i Danmark,« siger Jimm Jensen til NNF.dk

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle