Tican: Sådan påvirker tysk slagterilukning os

Kød skal flyttes rundt og færre grise kan slagtes den kommende tid, melder Tönnies' danske selskab.

Det får også konsekvenser hos danske Tican, at Tönnies-koncernen i går måtte lukke sit største slagteri efter udbrud af covid-19-smitte blandt ansatte.

"Vi skal have omdirigeret nogle varer og vi må justere vores slagteplan", forklarer Tican-direktør Niels Jørgen Villesen, der er ansvarlig for alle operationer hos Tican Fresh Meat.

Slagterierne i Brørup og Thisted sender nemlig en hel del delstykker til videre udbening i netop Rheda-Wiedenbrück, som nu er lukket på ubestemt tid.

"Det drejer sig om forender, skinker og nogle trimmingsprodukter, som vi skal finde andre destinationer til. Som markedssituationen er lige nu, så håndterer vi det og får det løst. I andre situationer kunne det have været værre", siger Niels Jørgen Villesen og fortæller, at Tican også har mulighed for at øge pakningen af varer, hvis det skulle være.

Slagteridirektøren forventer dog ikke, at ændringerne vil koste Tican dyrt, sådan som det ser ud lige nu.

Svært at indhente efterslæb på slagtninger

De seneste uger har Tican sendt en del danske slagtesvin til Tyskland til slagtning, fordi man i Brørup og Thisted havde svært ved at følge med slagtetilmeldingerne.

"Det stopper naturligvis i en uge til 14 dage - alt efter hvor længe der er lukket dernede. Det betyder, at den hastighed, vi ville indhente slagteefterslæbet med, er sat lidt ned i den næste tid", siger direktøren.

"Vi er cirka 5 dage bagefter, når vi ser på, hvor tunge grisene er. Når vi måler på tilmeldingerne er vi nok 7-8 dage bagefter. Nogle oplever lidt længere udskydelser. Det skyldes, at folk melder til i god tid nu, og det er også med til at forstyrre planlægningen med at få hentet de rigtige grise til den rigtige tid", siger Niels Jørgen Villesen.

Følger fortsat retningslinjerne

I Tyskland har Tönnies-koncernen selv iværksat det test-program af medarbejderne, der afslørede det høje antal positive covid-19-resultater.

Medarbejderne i det danske datterselskab vil dog ikke skulle testes, når de møder på arbejde - og lukningen i Rheda fører ikke til øvrige ændringer, fortæller Niels Jørgen Villesen.

"Vi følger de danske myndigheders retningslinjer. Hvis man har symptomer, skal man blive hjemme. Derudover opretholder vi de tiltag om at spritte af og holde afstand, som vi har haft hele tiden".

- Kunne det ske i Danmark, at man er nødt til at lukke et slagteri?

"Det kommer an på, hvordan man lægger for dagen, så det skal jeg ikke kunne sige. Det vigtige er, at hvis man har corona-symptomer, skal man blive hjemme. Det er de samme regler og retningslinjer, vi har kørt efter hele tiden".

- Har I på Tican medarbejdere, der er testet positive for corona-smitte?

"Nej, ikke mig bekendt. Kan være, at folk er blevet testet positive privat, men ikke noget, jeg er bekendt med. jeg mener ikke, at vi har nogen, der har været syge".

Emneord

coronavirus

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle