Tidligere ulveven: Jeg forstår godt den mand, der plaffede ulven ned

I et debatindlæg i Jyllandsposten, lørdag, skriver en tidligere fortaler for ulven, hvordan hun efter at have boet et år tæt på ulve i Georgien, godt forstår den mand, der skød en ulv ved Ulfborg.

"Folk, som lever med ulvene til hverdag, kan tage stilling til problemet. Alle andre skal tie stille".

Sådan lyder det fra Lise Møller Schilder, freelancejournalist, i et debatindlæg i Jyllandsposten, lørdag.

Hun beskriver hvordan hun er københavner og naturelsker, og for et år siden havde hun nok været på ulvevennernes vogn. Men sådan har hun det ikke mere. Nu forstår hun de mennesker, der vil skyde ulvene.Igennem de seneste år, hvor hun har opholdt sig i Georgien i perioder, det gået op for hende, at hun har betragtet naturen på en mærkeligt forherligende måde.

For ikke så længe siden kom hun tilbage til Danmark. Her var fronterne trukket godt op mellem dem, der forklarede, at ulven slet ikke er farlig, og de politikere, som ville score billige point ved at smide ulven ud af Danmark. Begge synspunkter har ikke noget med virkeligheden at gøre, lyder det i indlægget.

Hun beskriver hvordan, våben ikke altid er nok og at for et par år siden blev en fårehyrde fundet død i Georgien, dræbt af ulve. Manden havde  en riffel med, men han havde ingen hunde, der kunne beskytte ham.

For et år siden ville hun have syntes, at manden der skød en ulv ved Ulfborg var en kæmpe nar, ja, nærmest kilden til alt ondt her på Jorden.Men i dag forstår hun ham, skriver hun.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle